Haosul de lângă Spitalul Județean de Urgență Pitești

Dacă trebuie să ajungeți la Spitalul Județean de Urgență Piteșți, sau la clinicile din zonă, veți avea reale probleme în găsirea unui loc de parcare. În zonă este un adevărat haos, cauzat (în mare parte) de o decizie a reprezentanților locali (Prefectura Argeș și Primăria Pitești), care au stabilit ca toată parcarea de lângă spital (cea din stânga) să fie utilizată exclusiv de către cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Dacă era aglomerație și înainte de implementarea acestei măsuri, atunci când ambele parcări erau publice, vă imaginați cam ce se întâmplă în acest moment. Problema ne-a fost semnalată de mai mulți piteșteni care sunt nemulțumiți de situația actuală.
Ceea ce am găsit la fața locului, puteți vedea în imaginile următoare. Efectiv, fiecare parchează unde vrea, unde poate: pe mijlocul străzii, în poarta spitalului, pe trotuare etc.

În mod normal, aș sancționa comportamentul conducătorilor auto care încalcă legea, dar, în cazul de față, dacă ne gândim că este vorba despre un spital și mai multe clinici/cabinete medicale, este limpede că nimeni nu vine acolo la plimbare, nu e ca și cum ai parca în fața stadionului „Nicolae Dobrin” (o altă zona sensibilă), oamenii respectivi au diferite probleme de sănătate, sunt mulți cei care nu se pot deplasa fără ajutorul automobilului, deci, au nevoie de un loc de parcare, acolo, în apropierea spitalului, nu la un kilometru distanță. Ca cetățean, atunci când statul nu îți oferă o alternativă… te descurci cum poți, chiar asumându-ți riscul de a fi sancționat.

Conform reprezentantului Serviciului Parcări din cadrul SPEP Pitești, Marcu Alexandru, măsura respectivă a fost dispusă de către Prefectura Argeș în colaborare cu Primăria Piteșți, explicația fiind că personalul medical de la SJU avea nevoie de o parcare exclusivă, dată fiind situația generată de COVID-19.
Aș fi fost de acord cu o astfel de măsură, atunci, când numărul de cazuri de infectări era foarte mare, dar nu și acum, când avem o medie de aproximativ 25 de cazuri zilnic, de la începutul anului, iar numărul pacienților care ajung la SJU cu probleme cauzate de SARS-COV-2 este mult mai mic.

Astăzi, la ora 12.00, în parcarea exclusivă SJU erau destule locuri goale, dar și multe autoturisme, care, în mod normal, nu ar avea ce să caute acolo. Sunt parcate mai multe dricuri funerare aparțînând unor firme cu sediul în apropiere. Ca o ironie amară, putem spune că la cum arată unele secții ale SJU, și la cum sunt tratați pacienții, trecerea de la spital, la dric, nu e chiar atât de abruptă. Trist dar adevărat…

De menționat faptul că în curtea SJU există un spațiu foarte mare de parcare, care, chiar dacă a fost diminuat prin introducerea acelui TIR ATI, găzduiește un număr mare de autoturisme aparținând personalului medical.

Poate că decidenții locali vor reanaliza situația și vor dispune aducerea acelei parcări (sau măcar a unei parți din ea) la stadiul inițial de parcare publică accesibilă tuturor piteștenilor plătitori de taxe și impozite.

Să fim sănătoși!

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top