„Iioana” sau brandul autentic argeșean care duce mai departe arta iilor tradiționale românești

Considerată un adevărat templu al culturii românești, ia tradițională a devenit un BRAND de țară, unicitatea și frumusețea acestora, fiind o reală inspirație pentru marii designeri de modă ai lumii, și chiar pentru mai mulți artiști plastici celebri.

Povestea noastră

Povestea noastră a luat naștere din pasiunea și iubirea pentru portul tradițional popular și pentru frumos a argeșencei Argentina Culcuș și a pornit de la un proiect de tip Start-up nation. În atelierul deschis în comuna Coșești, acolo unde confecționăm manual iile Iioanei, pânza este țesută manual pentru a putea fi mai aproape de tehnicile meșteșugului moștenite din moși-strămoși pentru a putea crea cămăși și costume populare la fel cum se făceau în urmă cu 100 de ani.

Din dragostea pe care o avem pentru portul popular argeșean am reușit să dezvoltăm o gamă largă de produse, atât cusute manual, cât și brodate mecanic care să pună ia românească la loc de cinste. Confecționarea acestora presupune multă îndemânare, precizie, precum și o cunoaștere aprofundată a simbolurilor tradiționale brodate pe pânză, însă iile „Iioanei” au dus mai departe acest meșteșug la rang de artă!

„Iioana” vă invită să sărbătoriți ROMÂNEȘTE pe 1 decembrie!

Vino și descoperă povestea iilor Iioanei create cu pasiune și cusute manual la atelierul din comuna Cosești, Argeș!

Le puteti comanda online pe site-ul www.iioana.ro sau le puteți achiziționa direct din atelierul de creație din localitatea Coșești. De asemenea, ne puteți contacta și pe Facebook (II Ioana) sau ne puteți suna la numărul de telefon 0732. 136. 950

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top