Isterie în România! A fost cutremur, iar RO-ALERT n-a emis avertizări

28 octombrie 2018, ora 3.38 AM. Un cutremur cu magnitudinea de 5.8 s-a produs în zona Vrancea, fiind resimţit în mai multe localități din România.
Imediat, pe rețeaua de socializare Facebook, au apărut o mulțime de mesaje care acuzau faptul că sistemul de avertizare RO-ALERT nu a emis o alertă, înainte de declanșarea seismului.

Ei bine, sistemul RO-ALERT NU este conceput pentru a difuza notificări anterior producerii unui seism. Pentru că așa este conceput. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarele de urgenţă). În czul de față, din fericire, n-a fost cazul.

E bine că se întâmplă așa. La cât de informată și de pregătită e populația pentru astfel de situații, imaginați-vă ce ar fi însemnat câteva milioane de alerte venite la 3.38 AM. Mulți s-ar fi călcat în picioare…

Ar fi bine ca înainte de a poșta astfel de mesaje alarmiste pe Facebook, să ne informăm puțin. Nu de alta, dar în astfel de situații, prostia și lipsa de informare produc cel mai mare rău.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top