Lasconi este noul președinte al USR

elena-lasconi-presedinte-usr-18905160

Elena Lasconi, primar al Câmpulungului, a câștigat alegerile interne din cadrul USR pentru funcția de președinte al partidului. Conform celor de la G4Media, Elena Lasconi (52 de ani) a obținut victoria din primul tur, cu un procentaj de peste 68%. Fostul președinte al partidului, Cătălin Drulă, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îi urează succes în noile sale responsabilități.

Luni a început procesul de vot pentru alegerea noului președinte al USR, care a durat două zile, finalizându-se astăzi la ora 12:00. Votul s-a desfășurat online și a fost deschis tuturor membrilor de partid. Lista finală a candidaților pentru funcția de președinte al USR, în ordinea în care au apărut pe buletinul de vot, a fost: 1. Filip Vasile-Gabriel, 2. Hossu Radu-Mihai, 3. Lasconi Elena-Valerica, 4. Seidler Cristian-Gabriel. Conform informațiilor furnizate de G4Media, la alegerile interne au participat aproximativ 11.000 de membri USR, cu aproape 7.000 mai puțini față de votul intern din iulie 2022.

Elena Lasconi s-a născut în Hațeg și este economist de profesie, fiind absolventă a Academiei de Studii Economice (ASE). A lucrat aproape 25 de ani la PRO TV, ocupând diverse roluri, inclusiv reporter, realizator și moderator TV, precum și director de vânzări. În 2020, a câștigat alegerile pentru primăria Câmpulung, iar în acest an a fost realeasă cu aproape 70% din voturi.

Reamintim că alegerile interne au avut loc după demisia președintelui Cătălin Drulă, care a renunțat la funcție în urma rezultatelor sub așteptări ale USR în alegerile locale și europarlamentare. (A.N)

Sursa foto: jurnalul.ro

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top