Lucian Bode, ministrul MAI, despre excepţiile privind portul măştii: „Este anormal să porţi mască în momentul în care te plimbi prin parc”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că va fi emis un ordin comun împreună cu ministrul Sănătăţii pentru clarificarea aspectelor legate de portul măştii de protecţie în exterior, după ce a fost întrebat, luni, când va fi clarificată situaţia privind portul măştii de protecţie pe stradă.

Lucian Bode a afirmat că i se pare „anormal” să porţi mască în momentul în care te plimbi prin parc.

„La sfârşitul săptămânii care s-a încheiat, am verificat respectarea măsurilor de restricţie pe care le-am luat în CNSU, respectiv în şedinţa de Guvern. Structurile noastre au verificat la sfârşitul săptămânii trecute 250.000 de cetăţeni şi peste 7.000 de operatori economici. Au aplicat 4.400 de sancţiuni şi au întocmit 14 dosare penale. Vom veni cu acel ordin comun, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătăţii, astăzi, cel mai târziu mâine de dimineaţă, dar eu cred că în cursul zilei de astăzi, în care vom explica exact care sunt excepţiile. Este anormal să porţi mască în momentul în care te plimbi prin parc, este anormal să porţi mască în momentul în care participi împreună cu zece prieteni, maxim, cum prevede legea, la o activitate sportivă”

a transmis Lucian Bode.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top