Nicolae Pavelescu: „România devine cel mai mare producător de gaz din Uniunea Europeană”

Cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre, Neptun Deep, intră în faza de dezvoltare.

Exploatarea gazelor din Marea Neagră înseamnă că România devine cel mai mare producător de gaz din Uniunea Europeană și mai face un pas uriaș pe drumul independenței sale energetice, spune deputatul PSD de Argeș Nicolae Pavelescu.

”După ani de negocieri, compromisuri și ajustări legislative, proiectul exploatării celui mai mare zăcământ de gaz din Marea Neagră devine realitate. OMV-Romgaz au anunțat oficial la bursă lansarea investiției gigant, de 4 miliarde de euro, care în final va permite exploatarea celui mai mare zăcământ de gazele naturale Marea Neagră. Extracția efectivă în regim comercial va începe din 2027; cea mai pesimistă estimare arată că producția de gaz poate asigura necesarul de consum de pentru 4,3 milioane de gospodării, timp de 30 de ani.

Statul român, prin Romgaz, deține jumătate din această gigantică afacere de extracție/exploatare a zăcământului estimat la 100 de miliarde de metri cubi de gaze. Statul român va încasa nu doar redevențe și taxe asociate exploatării Neptun Deep ci, proporțional, și parte din profitul realizat.”, transmite Nicolae Pavelescu.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top