”PITEȘTI. PAGINI DE ISTORIE CULTURALĂ” – EXPOZIȚIE DE CARTE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

9-01-798

Piteștiul este unul dintre cele mai vechi orașe din Țara Românească, alături de Curtea de Argeș, Câmpulung, Brăila și Roșiorii de Vede. Atestarea documentară a Piteștiului datează din vremea lui Mircea cel Bătrân, în data de 20 mai 1388.

Pentru a marca cei 636 ani de atestare documentară, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a fost organizată o expoziție tematică intitulată ”PITEȘTI. PAGINI DE ISTORIE CULTURALĂ”.

Expoziția dedicată Zilelor Municipiului Pitești aflată în vitrinele din holul central al instituției cuprinde dicționare, albume, ghiduri, monografii, antologii, lucrări reprezentative pentru comunitatea argeșeană scrise de personalități locale despre istoria, geografia și cultura județului Argeș, despre principalele instituții de cultură și învățământ din Pitești, cărți relevante despre activitatea politică, despre generali piteșteni și argeșeni, experimentul Pitești, cetățeni de onoare ai județului, eroi și veterani de război, scriitori argeșeni și presa de-a lungul vremii în județul Argeș – care se regăsesc în colecțiile bibliotecii.

Expoziția este realizată de doamna bibliotecar Sabina DUMITRU și poate fi vizitată zilnic în perioada 16 – 31 mai 2024. Intrarea este liberă. (Adrian Coman)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top