PLANURILE CANDIDATULUI PNL VIOREL- ALEXANDRU FILIP PENTRU COMUNA MERIȘANI

Viorel-Filip Alexandru, un tânăr liberal argeșean în vârstă de 33 de ani, inginer de profesie, a intrat de curând, în lupta electorală pentru funcția de primar al comunei Merișani, încercând să schimbe în bine destinele a mii de suflete ce locuiesc în comunitatea aflată la doar câțiva kilometri de municipiul reședință de județ.

Pentru a îl cunoaște mai bine și pentru a ne spune mai multe despre viziunea pe termen scurt și mediu pe care o are pentru comuna Merișani, am stat de vorbă cu Viorel în cadrul unui interviu. unde ne-a explicat pe-ndelete tot ceea ce trebuie să știm despre cine este și care sunt cele 10 obiective ale sale în calitate de VIITOR primar al localității:

– Te salut,. Viorel! Te rog frumos să începi cu începutul, spunându-ne tot ceea ce trebuie să știm despre tine în calitate de candidat PNL pentru funcția de primar al comunei Merișani.

„Mă numesc Viorel Filip, sunt absolvent licențiat al Facultății de Inginerie Electrică Pitești, însă activez în mediul privat încă din timpul studenției. Din anul 2018 sunt director de vânzări în cadrul aceleiași companii. Am în echipă peste 2.000 de reprezentanți și coordonatori de vânzări. Sunt familist convins, fiind căsătorit și am doi băieți gemeni, în vârstă de de un an și nouă luni.”

– Ce ți-a provocat acest „declic” , să zicem așa, pentru a te decide să intri în această bătălie electorală?

Am luat singur decizia să candidez pentru că, îmi doresc ca generația copiilor mei să nu mai treacă prin ceea ce noi trecem în secolul XXI. Iar aici mă refer la lipsa alimentării cu apă potabilă, canalizare, lipsa alimentării cu gaze naturale, condiții optime în toate școlile din comună, acces la transportul public metropolitan care face legătura, atât cu municipiul Pitești, cât și cu orașul Curtea de Argeș etc.. .Acestea fiind doar o parte din problemele cu care comunitatea din Merișani se confruntă zilnic, din lipsa de interes/ implicare a actualului primar PSD în funcție, Luigi Ionescu. Pur și simplu am decis că nu se mai poate așa și că trebuie să fac un pas pentru SCHIMBARE. astfel că, sunt candidatul PNL Argeș pentru funcția de primar al localității.

– Viorel, ne poți spune câte ceva despre backgroundul politic pe care îl ai în spate?

Sigur că da! Nu am nicun schelete în dulap…activitatea mea politică mereu a fost la vedere și nu am interese obscure ascunse pentru care am intrat în hora asta…

Am un mandat în spate de consilier local, unde am observat din interiorul Consiliului Local dezinteresul conducerii actuale a primăriei. Acum, împreună cu echipa PNL Argeș simt că am susținerea necesară pentru a ajunge întâiul gospodar al comunei, pentru a putea reprezenta oamenii așa cum merită. Merișănenii au nevoie de un om care să îi cunoască, să îi asculte și să înțeleagă diverse situații cu care aceștia se confruntă. Oamenii au nevoie să fie auziți, să simtă că au pe cineva lângă ei care să îi reprezinte cu demnitate și integritate! Motiv pentru care, am ales să fac parte din echipa PNL, căreia îii mulțumesc pentru sprijinul pe care mi-l acordă în această campanie.

– Care sunt cele mai acute probleme cu care se confruntă locuitorii din Merișani?

Merișaniul este blocat în timp! Lipsa apei potabile în mai multe sate, dezinteresul actualului primar PSD care este în funcție încă din anul 2012, pentru a face demersurile necesare de racordare la rețeaua de gaze naturale...

Lipsa unui consultant în cadrul primăriei care să atragă fonduri nerambursabile pentru investiții majore – reprezintă unul din marile minusuri ale Primăriei Merișani, iar asta înseamnă implicit o pierdere pentru comunitatea locală.

O altă.problemă existențială de interes public pe care vreau să o rezolv încă din primele săptămâni în cazul în care voi fi ales edil o reprezintă transportul metropolitan. Atât elevii nostri, cât și salariații care locuiesc în Merișani suferă din cauza edilului Luigi Ionescu care nu face decât să le pună bețe-n roată oamenilor de bună credință care își doresc un trai mai decent în localitatea în care locuiesc. Lipsa accesului la transport, elevii și oamenii din satele Crâmpotani, Vâlcelele, Brăteasca și Malu Vânat pleacă dis de dimineață de acasă cu speranța că ajung la timp la școală, respectiv, la muncă. Oamenii aceștia au fost amăgiți ani la rândul cu promisiuni, însă primarul și consilierii săi s-au opus atunci când am inițiat proiectul de aderare la A.D.I Transport, când eu și echipa mea am solicitat prelungirea traseului liniei de autobuz Publitrans 11 până în satul Crâmpotani. Pretextul folosit de primar și acoliții săi a fost că o să avem în câteva luni transportul interjudețean…

Au trecut 2 ani și tot nu avem transport interjudețean! De ce? Pentru că nici primarul și nici Ion Mânzână, președintele Consiliului județean, nu îi interesează acest proiect de interes major.

– Care sunt cele mai importante 10 obiective pe care le ai pentru Merișani în cazul în care vei fi viitorul primar?

1. Racordarea tuturor gospodăriilor din comună la rețeaua publică de gaze naturale.

2. Introducerea transportului public metropolitan

3. Branșarea tuturor locuințelor la rețeaua de apă potabilă și canalizare.

4. Reabilitarea și modernizarea tuturor drumurilor comunale la standarde europene

5. Investiții în modernizarea școlilor din comună, precum și realizarea unor programe educaționale pentru reducerea abandonului școlar

6. Construirea unei grădinițe cu program prelungit

7. Atragerea de investitori în comună și crearea de noi locuri de muncă

8. Înființarea unor cabinete medicale de familie în satele Dobrogostea și Vâlcele

9. Îmbunătățirea calității aerului și organizarea de acțiuni de conștientizare in rândul locuitorilor despre protectia mediului înconjurător.

10. Realizarea unor festivități cu ocazie Zilelor Comunei.

– Care este mesajul tău pentru oamenii din Merișani?

ÎMPREUNĂ pentru Merișani! Împreună suntem mai puternici! Argeșul pe calea dreapta! Merișănenii au nevoie de un primar care să facă mai mult!

(Interviu realizat de Antoniu Neguț)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top