(PNL) Deputatul Daniel Constantin: Sprijin financiar pentru fermieri de aproximativ 300 milioane de lei

deputatul_daniel_constantin

De curand, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat în procedură de Transparență Instituțională proiectul de hotărâre care vizează acordarea unui sprijin de urgență pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase.

Conform proiectului de hotărâre care poate fi consultat pe site-ul MADR, valoarea sprijinului unitar excepțional sub formă de grant este de 2 lei/litru de motorină, pentru o cantitate totală de 152.458.321,08 litri, corespunzătoare culturilor de porumb, orz, rapiță şi floarea-soarelui. Potrivit declaraţiilor publice făcute de Daniel Constantin, deputat PNL de Argeş, totodată membru în Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, este vorba de un sprijin acordat fermierilor afectaţi de importurile din Ucraina.

„Se cunosc foarte bine problemele fermierilor români şi nu numai care au solicitat sprijin de la statul român, pentru că nu au mai avut cum să-şi valorifice produsele din cauza importurilor masive din Ucraina. Este un sprijin excepțional sub formă de grant, o compensare a pierderilor financiare ale agricultorilor care activează în domeniul cerealelor și semințelor oleaginoase. Sunt şi cazurile fermierilor celorlalte ţări care s-au aflat în aceeaşi situaţie ca şi noi, respectiv Bulgaria, Ungaria, Polonia şi Slovacia, conform regulamentului din jurnalul Oficial al Uniunii Europene publicat la începutul lunii iulie a acestui an.

Fermierii vor primi acest sprijin în baza cererilor de plată depuse anul trecut pentru culturile de porumb, rapiţă, orz sau floarea-soarelui sau în baza solicitărilor depuse în acest an pentru intervențiile din sectorul vegetal. Resursele vind atât prin FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă), cât şi de la bugetul de stat şi însumează circa 300 de milioane de lei”, a mai adăugat deputatul PNL de Argeş Daniel Constantin

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top