Polițistii argeșeni au desfașurat activități prevenive în 8 școli din județ

Untitled-Project-5-stema

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat. În cursul zilei de miercuri, 20 septembrie, activități cu caracter informativ-preventiv la Liceul Tehnologic „I. C. Petrescu” din comuna Stâlpeni, județul Argeș.
Oamenii legii au prezentat în cadrul activităților aspecte ce au în vedere prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
De asemenea, elevilor le-au fost prezentate și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv. Aceștia au acționat în incinta liceului, cu scopul creșterii siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și a respectării prevederilor legale privind comercializarea și consumul produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.

Totodată, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Argeș, alături de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni, au desfășurat activități preventiv-educative în cadrul proiectului Roadpol Safety Days, la Școala Gimnazială „Radu Șerban” din comuna Sălătrucu, și la Școala Gimnazială „Gabriel Marinescu” din comuna Tigveni.
La activitățile din ultimele 24 de ore au participat în total 219 de elevi și 16 cadre didactice. (Răzvan Ciobanu)

Foto: descriptiv

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top