Radio România marchează 94 de ani de existență de la înființare

59a6cda0-4750-4a0a-be0f-b19af821666c

La 1 noiembrie se împlinesc 94 de ani de când s-au auzit primele cuvinte transmise în eter: „Alo, alo, aici Radio Bucureşti… „, graţie profesorului Dragomir Hurmuzescu, primul preşedinte al Consiliului de Administraţie al nou înfiinţatei Societăţi de Difuziune Radiotelefonică din România. Vor fi interviuri de excepţie, voci din Fonoteca de Aur a Radioului, programe interactive, producţii de teatru înregistrate în studiourile Radio România, muzică interbelică, piese lansate în ultimii 94 de ani, reportaje dedicate aniversării şi multe alte surprize. Din anul 1928, Radioul public este în slujba ascultătorilor săi. 

La 1 noiembrie este sărbătorită şi Ziua Naţională a Radioului, instituită de Parlamentul României, prin Legea nr. 255/2019, ca recunoaştere a rolului determinant al Radioului în istoria României.Toate posturile Societăţii Române de Radiodifuziune vor fi marţi în sărbătoare. Emisiunea „Prietenii de la Radio”, difuzată marţi 1 noiembrie, între orele 10:00-13:00, de Radio România Actualităţi şi preluată de toate posturile Radio România va fi o călătorie în timp, din 1928 până azi, prezentând principalele evenimente la care Radio România a fost martor şi, adeseori, parte.

Concertul aniversar susţinut de Orchestra Naţională Radio, ce sărbătoreşte, la rându-i, 94 de ani de existenţă a avut loc vineri, 28 octombrie pe scena Sălii Radio. Ca o traducere a misiunii de promovare a culturii asumate de Radioul public, dirijorul Mihail Jora a înfiinţat, în 1928, Orchestra Radio, astăzi Orchestra Naţională Radio.Luni, 31 octombrie, Radio România şi-a deschis porţile pentru toţi cei care au vrut să-i cunoască, nu doar să-i asculte, pe cei care le aduc în case informaţii, reportaje, muzică, teatru, sport.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top