Reacția Comisiei Europene, după ce a fost dată în judecată de Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a inițiat o acțiune în instanță, în încercarea de a obţine anularea raportului Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), instituţie care a constatat fraude cu fonduri europene, fapte care au stat la baza deschiderii dosarului „Țel Drum”.

Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Reprezentanții Comisiei Europene au anunţat, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că au fost notificați cu privire la acţiunea în instanţă a liderului PSD Liviu Dragnea şi precizează că vor depune observaţiile într-un timp adecvat, menţionând că respectă independenţa OLAF şi a instanţelor.

„Am fost înştiinţaţi de către Curte asupra acestei acţiuni legale [cazul T738/2018] şi acum o vom analiza. Respectăm atât independenţă OLAF, cât şi a instanţelor europene. Ca întotdeauna în astfel de proceduri, Comisia va depune observaţiile într-un interval adecvat de timp. Comisia nu va face comentarii în acest caz, pentru a respecta independenţa instanţelor europene”,

precizează Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, într-un răspuns pentru MEDIAFAX.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top