Românii pot investi din nou în titlurile de stat TEZAUR! Anunțul a fost făcut de MF

titluri-de-stat-tezaur

Românii pot investi din nou, începând de astăzi, în titluri de stat Tezaur cu maturități de 1 și 3 ani, la dobânzi neimpozabile de 6 și, respectiv, 6,85% – a anunțat Ministerul Finanțelor. Acestea au valoarea nominală de un leu, sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Titlurile pot fi cumpărate până în 7 iunie de la unitățile Trezoreriei și ale Poștei Române, iar online până în 6 iunie, numai de către persoanele înregistrate în spațiul privat virtual.

Fondurile obținute de stat vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice, precizează ministerul.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:
– Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online.

– Între 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului.
– Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban și 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top