Senatorul Dănuț Bica: „Guvernările liberale au majorat de 3 ori pensiile în ultimii 4 ani!”

dan-bica


În decursul săptămânii trecute, președintele Klaus Iohannis a pus semnătura pe decretul de promulgare a proaspăt adoptatei legi a pensiilor. Potrivit noului act normativ, începând cu luna ianuarie, pensiile vor înregistra o creștere de 13,8%, iar în luna septembrie a anului 2024, se va efectua o recalculare a tuturor pensiilor din sistemul public. Această recalculare va lua în considerare diverse elemente precum primele, sporurile, acordurile globale și al 13-lea salariu.

În ultimii patru ani, guvernările liberale au avut în vedere majorarea punctului de pensie de trei ori, crescând de la 1.265 de lei în 2019 la 1.785 de lei în prezent. Partidul Național Liberal reafirmă angajamentul său față de această direcție, pledând pentru creșteri sustenabile ale pensiilor, menite să ofere seniorilor din România un trai decent, bazat pe respect și demnitate, a transmis senatorul liberal argeșean, Dănuț Bica.

De asemenea, în conformitate cu noile prevederi legislative, mamele au acum posibilitatea de a ieși la pensie cu 6 luni mai devreme pentru fiecare copil pe care l-au crescut.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top