Senatorul Dănuț Bica insistă pentru realizarea unor perdele forestiere de protecție pentru protecția autostrăzilor și drumurilor naționale

danut-bica-tribuna-interpelare

Încă din mandatul anterior, adică de pe vremea când era deputat din partea PNL Argeș, senatorul Dănuț Bica a insistat pe subiectul realizării unor perdele forestiere pentru protecția autostrăzilor și drumurilor naționale. Aproape an de an, Dănuț Bica a avut o interpelare pe această temă, solicitând răspunsuri din partea miniștrilor Mediului, Apelor și Pădurilor de la acea vreme. Și luna aceasta a insistat pe acest subiect menit să protejeze autostrăzile și drumurile naționale și, implicit, pe șoferi.

 ”Stimate domnule Ministru,

            Din cauza particularităților climatice ale României, ca urmare a ninsorilor abundente, viscolelor puternice și furtunilor de zăpadă, în perioadele de iarnă se înregistrează frecvent fenomene de înzăpezire a căilor de comunicație, cu implicații majore asupra desfășurării circulației rutiere. Pentru protejarea drumurilor împotriva înzăpezirii, perdelele forestiere de protecție s-au dovedit soluția cea mai eficientă, acestea acționând ca parazăpezi biologice.

            În consecință, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 38/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecție, a fost aprobat Programul național de realizare a perdelelor forestiere pentru protecția autostrăzilor și drumurilor naționale, care prevede plantarea acestora pe suprafața de 5257 ha, în vederea protejării a 1752,352 km căi de comunicație.

            Având în vedere importanța deosebită a realizării cât mai rapide a perdelelor forestiere prevăzute în acest Program, vă rog ca, în completare la răspunsurile Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor formulate la întrebările mele pe aceeași temă din anii precedenți, să-mi comunicați următoarele informații referitoare la acest obiectiv:

  1. Pe ce suprafețe au fost înființate perdele forestiere de protecție până la data de 31 mai 2022 și în ce zone sunt situate acestea?
  2. Care sunt suprafețele prevăzute pentru a fi plantate cu perdele forestiere de protecție în toamna anului 2022 șiîn primăvara anului 2023 șiîn ce zone vor fi amplasate acestea?
  3. Care este stadiul plantării perdelelor forestiere de protecție de-a lungul Autostrăzii A1, raportat la programul aprobat?
  4. Care este stadiul plantării perdelelor forestiere de protecție de-a lungul căilor de comunicații din județul Argeș, raportat la programul aprobat?
  5. În cazurile în care lucrările de înființare a perdelelor forestiere nu au fost efectuate integral pe suprafețele planificate, care au fost cauzele acestor nerealizări și ce măsuri vor fi adoptate pentru recuperarea restanțelor?”.
Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!