Simfonia dezbinării. Piteștiul găzduiește a 42-a ediție a Simfoniei Lalelelor

Astăzi, la Pitești, s-a dat startul ediției cu numărul 42 a tradiționalei sărbători a Piteștiului, Simfonia Lalelelor.

Sărbătoarea a fost deschisă de „tradiţionala” paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii şi adolescenţi, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti şi din alte localităţi argeșene.

A fost o simfonie a dezbinării, lupta politică din cadrul oragnizației PSD cauzând poziționarea diferită a liderilor locali. Pe scena amenajată în fața Primăriei Pitești, alături de primarul Cornel Ionică au urcat o parte dintre invitați: viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, europarlamentarul Gabriela Zoană, deputații Simona Bucura-Oprescu și Cătălin Rădulescu, prefectul Emilian Dragnea, precum şi ambasadori din Cuba, Belarus, Argentina, Palestina şi Nigeria.

Membrii aripei rebele a PSD Pitești, Cristian Gentea și Sorin Apostoliceanu s-au plasat în apropierea scenei, semn clar al rupturii iremediabile dintre cele două grupări. Tot lângă scenă, în partea opusă au stat și liberalii argeșeni conduși de președintele partidului, Ludovic Orban.

În rest, aceeași desfășurare a evenimentelor, o mini „Cântarea României”, copiii fiind puși să defileze în fața scenei – de unde oficialitățile au aplaudat și au zâmbit.

La Simfonia Lalelelor sunt prezenţi peste 200 de expozanţi din toată ţara şi sunt aşteptaţi peste 100.000 de vizitatori, intrarea la expoziţie fiind gratuită.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top