Suspendarea zborurilor până pe 16 iunie provoacă revoltă în rândul pasagerilor

Suspendarea zborurilor până pe 16 iunie anunțată, miercuri, de autorități stârnește revoltă printre pasageri, dar și printre reprezentanții aeroporturilor din România.

Inițial, la trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă anunțase că suspendarea zborurilor se prelungește cu 14 zile, adică până pe 28 mai 2020. Ulterior, însă, o prevedere a Hotărârii de Guvern din 18 mai a prelungit această interdicție pe toată durata stării de alertă.

Astfel, rămân suspendate până în 16 iunie, zborurile către următoarele destinații: Italia, Spania, Germania, Franța, Austria, Belgia, Elveția, Marea Britanie, Olanda, Turcia, SUA și Iran.

„În Hotărârea de Guvern din 14 mai s-a menționat că se prelungește interdicția de zbor către anumite țări cu 14 zile. Când a intrat în Parlament a fost modificată și s-a făcut această interdicție pe întreaga perioadă a stării de alertă. A fost o modificare, care bănuiesc că s-a produs în Parlament. Interdicția este în vigoare până pe 16 iunie inclusiv”,

a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Aeroporturi București

Anunțul autorităților a fost o lovitură pentru călători, dar și pentru companiile aeriene. Pe paginile de Facebook ale companiilor aeriene sunt mii de comentarii de la oameni nemulțumiți de decizie, care spun că agențiile de la care au cumpărat biletele nu i-au anunțat la timp.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top