Trei puncte de prim ajutor vor funcționa la Curtea de Argeș pe perioadele de caniculă

centru-batrani-1536x1152

A venit vara iar temperaturile caniculare au ajuns și în Orașul Regal. În acest context, și ca urmare a aplicării prevederilor legale conform cărora ” pentru persoanele fără adăpost care trăiesc în stradă autoritățile administrației publice locale au obligația de a înființa pe raza lor teritorială servicii sociale adecvate și adaptate nevoilor acestora, cum ar fi echipe mobile de intervenție în stradă sau servicii de tip ambulanță socială (…)”, Direcția de Asistență Socială (DAS) Curtea de Argeș, la solicitarea Primăriei, a înființat trei puncte medicale de prim ajutor și de adăpostire a cetățenilor pe toată perioada în care vor fi temperaturi de peste 35 grade Celsius, informează publicația interesargesean.ro

Astfel, centrele funcționează la Centrul de Recreere Persoane Vârstnice (Bulevardul Basarabilor, nr. 28A), Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu”, (Bulevardul Basarabilor, nr. 59), și Primăria Curtea de Argeș, (Bulevardul Basarabilor, nr. 99). Persoanele responsabile de amenajarea acestor puncte de prim ajutor în  contextul prognozelor de vreme caniculară, pentru perioada în care Administrația Națoinală de Meteorologie emite cod galben, portocaliu sau roșu de vreme extremă, sunt dr. Maria Radu, coordonator, Vasilica Rădulescu, asistent medical DAS, Roxana Andrei, asistent medical DAS.

Persoanele vulnerabile pot apela la serviciile Direcției de Asistență Socială Curtea de Argeș în cazuri de urgență extremă. (Maria Oprescu)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top