Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu a participat la o întâlnire de lucru privind dezvoltarea turistică a Argeșului

intalnire_ccia-cover

Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, a participat miercuri, 26 aprilie a.c., alături de Roxana Stoenescu – director executiv Direcţia Cultură, Turism şi Tineret, la o întâlnire de lucru găzduită de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș care a vizat dezvoltarea turistică a județului Argeș. Subiectele abordate au vizat modalitățile prin care turismul din județul Argeș ar putea fi dezvoltat și mai bine promovat.

La eveniment au participat și subprefectul Bogdan Minciunescu, Cristian Macedonschi – președinte Asociația Smart City Brașov, Florian Van der Bellen – Managing Director Van der Bellen International Ltd, cu o bogată experiență în domeniu după ce a condus Asociația de Turism Tyrolean Oberland și TiMedia Tourism Marketing Innsbruck, Ionel Vișinescu – consilier superior în cadrul Oficiului de Dezvoltare Montană Curtea de Argeș din cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane, Valeriu Ștefan – președinte Asociația Națională  a Agențiilor de Turism Sud Muntenia, vicepreședinte la nivel național, Ștefan Rădescu – dezvoltator al portalului turistic Transfagarasan.travel. și reprezentanți ai Primăriei Pitești.

Vicepreședintele CJ Argeș a vorbit despre pârtia de schi de la Moliviș, despre investițiile făcute de Consiliul Județean Argeș în infrastructura rutieră și despre investițiile masive de pe Transfăgărășan, dar și despre eforturile depuse de Consiliul Județean pentru promovarea turistică a județului.

„Este clar că Valea Argeșului este cel mai intens promovată și că zona de Nord a județului deține cele mai numeroase și mai cunoscute obiective turistice, dar și în Sud sunt o serie de obiective extrem de interesante. Consiliul Județean Argeș a făcut eforturi pentru modernizarea infrastructurii rutiere și, este adevărat, încercăm să finalizăm cele două pârtii de schi de la Moliviș care au întâmpinat o mulțime de probleme din diferite motive, dar care pot fi o alternativă pentru turiștii din București, mai ales că vom avea și autostrada Pitești-Sibiu.

Sigur, pe Transfăgărășan au fost reabilitați peste 20 de kilometri, vor mai fi și alții asfaltați- ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, vor fi montate și copertine. Se dorește, desigur, să avem deschis acest drum o perioadă cât mai mare de timp, cu toate că și în prezent, la Cota 2000, la baza Salvamont stratul de zăpadă are doi metri. Vrem să promovăm Argeșul prin monumentele istorice, prin mânăstiri, prin faptul că avem aici totuși Capitala Regală a țării, Transfăgărășanul și Cetatea Poenari. Avem un dezavantaj, capacitatea redusă hotelieră în raport cu cererea” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

La rândul său, Cristian Macedonschi, președinte Asociația Smart City Brașov, a vorbit despre posibilitățile de dezvoltare turistică ale județului.

„Poiana Brașov trăiește din activitatea turistică de pe timp de iarnă, dar anul acesta am avut reale probleme. Zăpadă avem puțină și o perioadă mai scurtă din an. Și în Austria și în alte zone montane din Europa, nu se mai recomandă investițiile în pârtiile de schi aflate la o altitudine sub 2000 de metri, ci în activitățile alternative care se pot desfășura din primăvară până în iarnă, deci pe o perioadă mai lungă și care implică și costuri mai mici, dar cu turiști mai mulți.

Brașovul are cei mai mulți turiști străini din țară grație Branului și aici, Argeșul, cu Cetatea Poenari are de câștigat. Mitul lui Dracula este un mit de anvergură internațională și un brand la fel de puternic precum Turnul Eiffel. Trebuie să îl valorificați” –  Cristian Macedonschi, președinte Asociația Smart City Brașov.

Subprefectul Bogdan Minciunescu a propus realizarea unei strategii aplicare de dezvoltare turistică, dar și a unei strategii unitare de promovare a județului. Valeriu Ștefan, președinte Asociația Națională  a Agențiilor de Turism Sud Muntenia, a venit cu mai multe propuneri, inclusiv rute feroviare speciale de weekend care să lege Bucureștiul de Pitești și Curtea de Argeș prin gările regale.

La rândul său, Ionel Vișinescu, consilier superior în cadrul Oficiului de Dezvoltare Montană Curtea de Argeș din cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane a vorbit despre dezvoltarea turismului montan, agroturismului și gastronomiei locale, propunând inclusiv schimburi de experiență cu asociații din Austria. (A.N, R.C)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top