ZIUA MONDIALĂ A CĂRȚII – SĂRBĂTORITĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

8-03-795

Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este sărbătorită în fiecare an pe 23 aprilie și a fost organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării şi a drepturilor de autor. În România, începând cu anul 2005, în ziua de 23 aprilie, prin Hotărârea de Guvern nr. 293, se sărbătoreşte şi Ziua Bibliotecarului din România. Cu acest prilej, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, va organiza marți, 23 aprilie, de la ora 11:30, în Sala de Conferințe, un inedit atelier de gândire critică și lecturi publice, ce îi va avea ca invitați speciali pe poeții Virgil DIACONU și Nicolae IONESCU.

La această activitate cultural-educativă vor participa elevi de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” Pitești, coordonați de doamna profesor dr. Eugenia ZGREABĂN. Evenimentul va fi moderat de poeta – membră a Uniunii Scriitorilor din România – și realizatoarea TV, Denisa POPESCU-MARTIN.

”Cărţile sunt cărăuşii civilizaţiei. Fără cărţi, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gândirea şi meditaţia suspendate”. (Barbara Tuchman)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top