Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș – acuzat de ANI de conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane

Alin-Nica-INQUAM_Photos_Cornel_Putan-850x567

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, este acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane. Infracțiunile ar fi fost făcute în mandatul 2016-2020 pe cand era primar al comunei Dudeștii Noi.

ANI a anunțat miercuri că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit News.ro. Reprezentanții Agenției de Integritate spun că, în calitatea pe care a avut-o, cea de primar al comunei Dudeștii Noi, ar fi participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 de lei unei entități în cadrul căreia fostul edil avea calitatea de membru.

Totodată, mai susțin inspectorii ANI, ar fi emis pentru aceasta o autorizație de construcție. Este vorba de ridicarea unei biserici în comună, iar Alin Nica, actualul președinte CJ Timiș, pe atunci primar al localității, era și membru în consiliul eparhial. Inspectorii de integritate îl mai acuză însă și că a încheiat un contract civil. Cu o firmă în baza căruia a primit 6.900 de lei și asta în condițiile în care societatea comercială avusese 15 contracte cu Primăria Dudeștii Noi, pe care o conducea Alin Nica, contracte încheiate prin achiziție directă. Nu în ultimul rând, ANI îl mai acuză că în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală cu care avea și un contract de arendare în calitate de persoană fizică.

De asemenea, inspectorii de integritate mai spun că în declarația de avere pe 2020 nu a prezentat venituri în valoare de 4.600 de lei obținute de la o întreprindere individuală și mai mult, în declarațiile de avere pe 2021 și 2022 ar fi înscris că deține o anumită calitate deși acest lucru nu mai era real, Alin Nica demisionând. Deocamdată președintele Consiliului Județean Timiș nu a reacționat la acuzațiile Agenției Naționale de Integritate.

Dosarul întocmit de ANI a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top