GALA CULTURII ARGEȘENE – EVENIMENT DEDICAT PERSONALITĂȚILOR CARE AU AVUT O CONTRIBUȚIE EXCEPȚIONALĂ ÎN VIAȚA CULTURALĂ ȘI SPIRITUALĂ A JUDEȚULUI

gala-5

Marți, 24 ianuarie 2023, Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, a organizat Gala Culturii Argeșene, eveniment dedicat personalităților care au avut o contribuție excepțională în viața culturală și spirituală a județului Argeş în ultimii trei ani.

“Consiliul Județean Argeș susține activitatea culturală de pe întreg județul prin cele cinci instituții subordonate, lucru pe care cred că îl facem destul de bine. În plus, Consiliul Județean are în implementare proiecte de restaurare, consolidare sau modernizare a infrastructurii tuturor instituțiilor de cultură, de la Teatrul “Al. Davila” la Teatrul „Aschiuță” care va fi renovat din temelii, iar până la 30 noiembrie trebuie să finalizăm proiectele prinvind restaurarea și consolidarea Cetății Poienari, Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” și Muzeului Județean Argeș. Este clar că una dintre componentele de bază ale activității culturale este și aceea de a promova imaginea județului Argeș, lucru pe care instituțiile noastre îl fac ” – a afirmat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.

“Spectacolul organizat cu această ocazie, intitulat “România din inima mea”, reunește personalități ale culturii argeșene recunoscute la nivel național și internațional pentru contribuția deosebită în promovarea valorilor spirituale și identitare ale poporului român. De altfel, nu întâmplător am ales să organizăm Gala Culturii Argeșene pe 24 ianuarie, o zi sfântă pentru poporul român” – a declarat Elena Iagăr, manager Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş.

În cadrul Galei Culturii Argeşene au fost premiate personalități ale județului Argeş:

ÎPS Calinic Argeşeanul pentru prodigioasa activitate editorială ce cuprinde peste 70 de volume, creații literare și cercetări academice.

Arhim. Caliopic Ichim – pentru profunda implicare în proiecte culturale ample care au avut ca rezultat aducerea a mii de copii şi tineri în sânul bisericii.

Viorica Olivotto, din Nucșoara-Tezaur Uman Viu 2022.

Petre Măsală, din Stolnici -Tezaur Uman Viu 2020:

Mihai Octavian Sachelarie – 40 de ani în slujba cărții,

Dr. Marian lacob – un om, o viață, o colecție – Muzeul Mănăstirii Sf. Treime, Vedea.

Grupul vocal bărbătesc „Doruri muscelene” – 20 de ani de activitate, coordonator Liviu lana.

Daniela Bărbuceanu – 40 de ani în slujba folclorului argeşean:

Mădălina Lupu, din Tigveni – Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică 2022

Sofia Butaru – elevă a Liceului “Dinu Lipatti” Pitești, violonistă de excepție, şi-a câştigat locul prin concurs în orchestre de prestigiu din Italia, Germania şi Olanda.

Căluşarii şi Floricica de la Bârla

Cristina Voicu – profesor Școala Populară de Arte și Meserii Pitești – împreună cu elevii săi a depășit pragul de 1 milion de vizulizări, pe rețelele de socializare, cu melodia “Acasă-i România”.

Ilinca Din (nai), Sebi Stan (acordeon), David Stan (vioară), Rareș Geană (vioară), elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

Momentele artistice au fost susținute de:

Mihaela Chirițescu, care a intonat Imnul de stat al României

Corul Ars Nova

Eduard Leaţă şi Veronica Lozovenu

Alexandra Tăbuş şi Gabriel Tudorache

Elisabeta Turcu

George Mărgineanu

Călușăreii de la Stolnici

Ilona Dumitrache şi lanis Tudor, prof. Cristina Voicu

Ansamblul „Doruri de câmpie”

Grupul vocal „Dor argeşean”, prof. Georgiana Gavrilă

Cătălina Enache acompaniată de Antonia Enache şi Doina Argeşului, care au interpretat “Hora Unirii”.

Artiștii au fost acompaniați de Orchestra Doina Argeşului, dirijor Cătălin lancu.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top