Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii: Cum se va putea ieşi din localitate începând cu 15 mai

Au mai rămas doar 4 zile până la relaxarea măsurilor restrictive, iar autorităţile încep să pună la punct un plan de reguli pentru perioada următoare.

Conform ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, după data de 15 mai, părăsirea localităților de domiciliu se va putea realiza doar în baza unui motiv bine întemeiat, iar cei care vor să iasă din localitate trebuie să facă dovada celor spuse, iar declaraţia pe proprie răspundere va fi înlocuită cu o declaraţie verbală.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că după 15 mai va urma o perioadă de două săptămâni în care va fi analizată situaţia epidemiologică, iar dacă numărul de cazuri se va păstra în grafice normale, vor fi anunţate noi măsuri de relaxare.

„Vom avea o relaxare pe care o vom evolua la 14 zile, dacă nu vom avea o reluare a unor transmiteri comunitare extinse atunci ne aşteptăm ca în următoarele 14 zile să relaxăm şi alte măsuri. Deocamdată, ne-am gândit că declaraţia de ieşire din localitate să fie verbală. Se poate ieşi din localitate doar în baza unui motiv bine întemeiat: dacă mergem să îngrijim o persoană în vârstă, dacă mergem să lucrăm în agricultură sau dacă avem o altă proprietate în afara localităţii. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat”,

a declarat Nelu Tătaru.

Tătaru a precizat că în interiorul localităţii se va circula fără declaraţia pe proprie răspundere.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top