Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al companiei Twitter

33677a6e-f77d-40b5-9505-2231a6c72b2b

Elon Musk a desființat consiliul de administraţie al Twitter joi, după ce a preluat controlul asupra companiei, iar miliardarul a devenit ”unicul director al Twitter”, potrivit unui document depus luni la autorităţile de reglementare, potrivit CNN.
Dosarul companiei precizează că toţi membrii anteriori ai consiliului de administraţie al Twitter, inclusiv directorul executiv recent demis Parag Agrawal şi preşedintele Bret Taylor, nu mai sunt directori ”în conformitate cu termenii acordului de fuziune”. Musk, conform dosarului, a devenit ”unicul director al Twitter”.
Decizia miliardarului american, deşi nu este una surprinzătoare, evidenţiază modul în care cel mai bogat om din lume şi-a consolidat rapid controlul asupra uneia dintre cele mai influente platforme de socializare, având puţine verificări, sau chiar deloc, în ceea ce priveşte puterea sa asupra companiei, mai comentează jurnaliștii CNN. Aproape imediat după ce Elon Musk şi-a încheiat contractul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter, joi, miliardarul a concediat cel puţin patru dintre directorii săi de top, inclusiv Agrawal.Noul proprietar Twitter intenţionează să regândească politicile companiei de moderare a conţinutului şi interdicţiile permanente pentru utilizatorii care au încălcat anterior politicile platformei, inclusiv cele care îl vizează pe fostul preşedinte american Donald Trump, deşi a declarat în weekend că nu au fost luate încă decizii majore.

De asemenea, se preconizează că Musk plănuieşte un val de concedieri în cadrul companiei.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top