SALUBRITATE 2000 S.A.: Astăzi se colectează deşeurile din plastic şi metal de la abonaţii casnici din cartierul Trivale

Nov

Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare. Exemple de deșeuri din material de tip plastic/metal, care se pot recicla: recipiente din plastic (PET-uri), pungi din plastic, folie de plastic folosită ca ambalaj (de exemplu, de la baxurile de apă), caserole din plastic, doze și ambalaje din aluminiu, folie de aluminiu (fără reziduuri alimentare), cutii de conserve și alte recipiente metalice, dopuri din plastic, capace din metal de la borcane etc.

Nu se reciclează la plastic/metal: ambalaje murdare (care nu se pot curăța), folia alimentară din plastic, tubul de pastă de dinți, deșeuri textile, CD -uri, DVD -uri, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii, acumulatori, becuri, anvelope, polistiren etc.

Cum aruncăm ambalajele din material de tip plastic/metal?

-Le clătim/curățăm cu apă, dacă sunt murdare!

-Le presăm cât mai bine posibil, pentru a ocupa cât mai puțin spațiu!

-Nu arucăm recipientele cu resturi de lichid în ele sau murdare!

-Ambalajele care nu se pot curăța se colectează la deșeuri reziduale!

Dacă, în timpul procesului de ridicare a sacilor/pubelelor, se găsesc depozitate, în interiorul acestora, alte categorii de deșeuri în afară de fracția pentru care se face colectarea, sacii/pubelele rămân neridicate de către echipajele de salubritate. Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, strada Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25.

Recomandări:

• Reutilizați recipientele din plastic, fară risc asupra sănătății dumneavoastră!

• Reutilizați pungile din plastic!

• Schimbați–vă obiceiul de a consuma lichide sau hrană în recipiente de unică folosință!

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii. Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului SC Salubritate 2000 SA, la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top