Focare de pestă porcină africană în localitățile Curtea de Argeș, Sălătrucu și Șuici

pesta-porcina

Conform datelor furnizate de DSVSA Argeș, există 21 de cazuri de pestă porcină africană la mistreții de pe fonduri de vânătoare și un caz la porcii mistreți din Complexul de vânătoare „Mistrețul”, de la Sălătrucu.


Cele 21 de cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare sunt la: FV Grădiștea – 25, Mâzgana – 24, Râul Târgului – 18, Trivale – 29, Șuici – 2, Curtea de Argeș – 7, Rădești – 26, Mozacu-Complex – 46, Vlășcuța – 42, Micești – 27, Mălureni – 10, Râncăciov – 35, Furduești – 44, Corbi – 13, Dârmănești – 28, Câmpulung – 19, Cârcinov – 36, Rucăr – 22, Cumpăna – 4, Topoloveni – 37, Stoenești – 20, care sunt în prezent active.

Săptămâna trecută mai era un singur focar activ de pestă porcină africană la porcii domestici într-o exploatație particulară din comuna Teiu.

Dintre cele aproape 70 de focare de pestă porcină deja stinse în exploatații comerciale sau în ferme neprofesionale, Direcția Sanitar Veterinară Argeș a raportat și un focar stins la porcii vietnamezi, la Grădina Zoologică. Nu este pentru prima dată când a fost stins un focar acolo pentru că și în 2021 boala a ucis 63 de porci vietnamezi, pesta porcină africană având o evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru animale…

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top