Mircea Fechet, ministrul Mediului, despre pădurea Trivale: „Mă plimb des în pădurile din România și rar mi-a fost dat să văd așa ceva…”

cfa75331-0203-4dee-b067-2d34c1d2c062

La sfârșitul săptămânii trecute, o delegație formată din mai multi liberali argeșeni, in frunte cu președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a efectuat o vizită in teritoriu, în pădurea Trivale, în contextul în care de cateva săptămâni există mai multe dezbateri legate de transformarea Pădurii Trivale in arie protejată sau pădure urbană (parc).
Aflat la fața locului, ministrul Fechet s-a declarat consternat în legatură cu construcțiile provizorii ale unor oameni de afaceri locali care au amplsat ilegal un cort de evenimente, precum și de alte imobile de ce au fost ridicate fără a avea toate autorizațile și avizele necesare pentru a putea intra in legalitate.
”Am primit multe sesizări la minister legat de Pădurea Trivale. Am fost să văd ce se întâmplă în această pădure, care ar trebui să aibă un rol de recreere, să ne ajute să respirăm un aer curat și să fie bine conservată. Mi-au sărit în ochi construcțiile pe care le-am văzut în Pădurea Trivale. Mă plimb des în pădurile din România și rar mi-a fost dat să văd așa ceva. Am aflat și că în mijlocul Pădurii Trivale se află un cort pentru petreceri. Nu e normal. Și eu cred că locul restaurantelor nu e în mijlocul pădurii, unde ne propunem să protejăm biodiversitatea. În Pădurea Trivale trebuie să se audă ciripitul păsărelelor și nu muzică de la petreceri”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Totodată, ministra Justiției, Alina Gorghiu, susține transformarea pădurii piteștenilor în arie pritejată, în acest sens fiind stranse un număr de peste 7000 de semnături.
”Ne dorim să păstrăm Pădurea Trivale așa cum este, ne dorim să susținem proiectul Pădurea Trivale arie protejată ”, a mai conchis ministra Alina Gorghiu.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top