Instagram testează noi instrumente pentru verificarea vârstei utilizatorilor săi

instagram-770x540

Instagram a anunţat săptămâna aceasta că testează noi opţiuni pentru a verifica vârsta utilizatorilor platformei. Ele vor fi disponibile iniţial în Statele Unite.

“Atunci când ştim că cineva este un adolescent (13-17 ani) îi oferim experienţe corespunzătoare pentru vârsta sa, cum ar fi setarea default a unui cont privat, prevenirea contactării nesolicitate din partea adulţilor pe care nu îi cunoaşte şi limitarea opţiunilor pe care companiile de publicitate le au pentru a-i afişa reclame”, spune Erica Finkle, director de guvernanţă a datelor la Meta pe blog, potrivit CNN, notează spotmedia.ro.

Noul instrument, implementat în colaborare cu Yoti, o companie specializată în verificarea online a vârstei, le permite utilizatorilor să încarce un selfie de tip video pe baza căruia le este estimată vârsta în urma unei analize a trăsăturilor lor faciale. Odată încheiat acest proces, clipul va fi şters de către ambele companii.

O altă opţiune este aceea ca utilizatorii să selecteze trei urmăritori reciproci, de peste 18 ani, care să le confirme vârsta. Compania a suspendat anul trecut proiectul Instagram Kids, în urma valului de critici primite pe fondul îngrijorărilor cu privire la siguranţa copiilor.

Foto: Pixabay.com

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top