Nicolae Pavelescu: „Măsura PSD privind limitarea adaosului comercial la alimentele de bază și-a dovedit pe deplin eficiența”

n-pavelescu

”A oprit creșterea prețurilor la alimente, a coborât inflația la o singură cifră și astfel a protejat puterea de cumpărare pentru cei cu venituri mici și medii.

Spre deosebire de alte state UE care au încercat să oprească majorările de prețuri la alimente, măsura PSD nu i-a afectat pe producători și nu a generat penurie la produsele ieftinite. Din aceste motive, Guvernul va extinde măsura, atât în privința perioadei de aplicare, cât și referitor la lista alimentelor pentru care adaosul va fi limitat.
Măsura plafonării adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni, până la 31 ianuarie 2024.
De asemenea, lista alimentelor care vor beneficia de adaos comercial limitat va fi extinsă, de la 14 la 22 de categorii de produse. Categoriile nou-introduse sunt următoarele: *orez, bulion, margarină, drojdie, varză murată, usturoi, cozonac și smântână.

Sunt alimente pe care românii le folosesc în prepararea mâncărurilor de sărbători și pe care le consumă cu predilecție în această perioadă.”, transmite deputatul Nicolae Pavelescu.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top