PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ la persoane care comercializau dispozitive de vapat și prăjituri cu substanțe psihoactive!

mascati-perchezitii-trupele-speciale-sas-GBZ-1

Peste 100 de percheziții, inclusiv în judeţul Argeș, la persoane care vindeau dispozitive de vapat și prăjituri cu substanțe psihoactive

Polițiștii și procurorii DIICOT au desfășurat marți, 19 septembrie a.c., 121 de percheziții la membrii unei grupări care ar fi produs și vândut dispozitive de vapat, jeleuri și prăjituri cu substanțe psihoactive. Potrivit unui comunicat tranmis de DIICOT – Structura Centrală, perchezițiile au avut loc în județele: Argeș, Iași, Alba, Hunedoara, Sibiu, Neamț, Bacău, Brașov, Constanța, Cluj, Maramureș, Dolj, Brăila, Galați, Vrancea, Buzău, Botoșani, Suceava, Timiș, Arad, Mureș, Harghita, Vaslui și în municipiul București.

Cauza vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Începând cu finele trecut, mai multe persoane, care ar fi fost angajate sau ar fi controlat două firme din județul Iași, ar fi constituit un grup infracţional organizat, având ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea şi alte operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acestea ar fi produs și comercializat dispozitive electronice de vapat şi produse de tip „edibles” (jeleuri, prăjituri, drajeuri) cunoscând că au în compoziție substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, descoperindu-se, în cursul investigațiilor, substanțele HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-P și, în unele cazuri, inclusiv THC.

În urma investigațiilor, au fost identificate 28 de societăți care ar fi comercializat astfel de produse, la nivel național, profitând de faptul că dispozitivele de tip „vape” se pot comercializa la liber, iar jeleurile pot fi vândute oricărei persoane. De asemenea, s-a stabilit faptul că minorii ar fi avut acces la aceste substanțe care le pun în pericol viața. 42 de persoane urmează să fie duse pentru audieri. (Răzvan Ciobanu)

Sursa foto: www.pressalert.ro/arhiva

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top