Primarul Cristian Gentea despre fostul sediu PD-L: „În interior sunt mari probleme…”

prok

Primarul Cristian Gentea a mers miercuri la fostul sediu PD-L, imobilul vechi a fost introdus în domeniul public și s-a transmis în administrarea SPEP Pitești. Edilul a semnalat că cele mai grave probleme sunt în interior. Prin intermediul SPEP, municipalitatea piteșteană va asigura protecția și conservarea clădirii.

„Alături de colegi din Primărie, din cadrul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, respectiv Salpitfor, am efectuat o vizită la „Casa Nae Dumitrescu”, monument istoric cod AG-II-m-B-13425, achiziționat recent.

Prin HCL nr. 340 din 24.08.2022, imobilul a fost introdus în domeniul public și s-a transmis în administrarea SPEP. În primul rând, am mobilizat pe toată lumea cu privire la situația actuală!

Așadar, în exterior, s-a efectuat o salubrizare a zonei. Acum, lucrurile se prezintă altfel! În interior, însă, sunt mari probleme, în special cu privire la starea acoperișului! E clar că lucrurile nu pot rămâne așa!

Am discutat cu colegii și vom interveni și aici, cu atenție, având în vedere importanța imobilului, dar și ținând cont de faptul că, în acest sens, în funcție de intervenții, avem nevoie de avize emise de către Ministerul Culturii, respectiv de către Direcția de Cultură Județeană.”, a transmis primarul Gentea. (Răzvan CIOBANU)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top