PROGRAMUL SPECTACOLELOR LA TEATRUL „ALEXANDRU DAVILA”, ÎN PERIOADA 23-24 SEPTEMBRIE 2023

Teatru_Davila_23-24_sept_2023

SÂMBĂTĂ, 23 Septembrie
Spectacolul URSUL PĂCĂLIT DE VULPE
Ora 11.30 – Sala Mare
Durata/ 40 m, fără pauză
Vârsta recomandată / peste 3 ani
Adaptare de Carmen CĂLIN
Scenografia/ Miriam GEORGETTE MIHAIL
Muzica/ Valentin CIOBOTEA
Regia artistică / Nicolae BĂNICĂ
Distribuţia: Mihai SAVU, Olga PODARU, Gabriela ROȘU, Aura FLOROIU

Hazul și necazul își dau întâlnire în savuroasa poveste ce face parte din universul creat de Ion Creangă. Cei mici au ocazia să vadă ,,în carne și oase” personajele care au făcut deliciul copilăriei de-a lungul multor generații.
„Ursul păcălit de vulpe” este o lecție de istețime predată celor mici, în cel mai captivant mod, de către actorii Secției pentru copii și tineret AȘCHIUȚĂ.

Spectacolul VOLPONE
Ora 19.00 – Sala Studio ,,Liviu Ciulei”
Autor Ben JONSON
Regia artistică și ilustrația muzicală / Bogdan CIOABĂ
Asistent regie / Gabriel GHEORGHE
Scenografia / Cristina CIUCU
Coregrafia / Florin FIEROIU
Regia tehnică / Emil RĂPEANU
Distribuția: Gabriel GHEORGHE, Petrișor DIAMANTU, Gogu PREDA, Robert TUDOR, Dan ANDREI, Vlad POPESCU, Alina DIACONU, Mirela POPESCU, Adrian DUȚĂ, Mirela DINU, Adriana DRUGULESCU, Alexandra BULUCEA, Ionuț OANȚĂ.

„Volpone” este un spectacol care devoalează o lume excentrică, plină de exuberanțe și de perversitate rafinată. Este lumea celor care pentru a-și păstra iluzia puterii, sunt în stare să vândă atât sufletele lor, cât și pe ale altora. Personajul Volpone este singurul care este lucid. El are abilitatea să jongleze cu slăbiciunile celor vânduți banului.

DUMINICĂ, 24 Septembrie

Ora 11.30 – MOTANUL ÎNCĂLȚAT (Sala ,,Liviu Ciulei”)
Regia artistică / Geo BALINT
Scenografia / Tunde TOMOS
Muzica / Zeno APOSTOLACHE-KISS
Regia tehnică / Dani SLĂTIOREANU

Distribuţia:
Andreea BOTESCU-BOȚÎRCĂ/Mihai SAVU, Cristina MUSCALU/Olga PODARU, George SLĂTIOREANU, Gabriela ROȘU, Aura FLOROIU, Ionuț OANȚĂ

Spectacolul „Motanul încălțat”, în regia lui Geo Balint este o poveste binecunoscută a lui Charles Perrault, despre cel de-al treilea și cel mai tânăr fiu care primește partea cea mai mică din moștenire, aproape nimic. Fiul a primit totuși o pisică, pe care o credea inutilă.
În acest basm, personajul principal, Motanul, prezintă calitățile unui fiu mai mic, care sunt inteligența, vitejia și spiritul. Morala poveștii este că un om trebuie să se bazeze întotdeauna pe abilitățile sale și că este important să crezi în tine și să fii creatorul norocului tău.

Ora 19.00 – GAIȚELE (Sala Mare)
Durata/ 1 h 50 m, fără pauză
Vârstă recomandată / peste 12 ani
Autor / Alexandru Kirițescu
Regia artistică / Matei Varodi
Asistent regie și coregrafia / Liliana Drugulescu
Scenografia / Miruna Varodi

Distribuția: Mirela Popescu, Cornelia Niculescu, Lia Deaconu, Ioana Podăreanu, Ramona Olteanu, Adriana Drugulescu, Tudorița Mateescu Popescu, Daniela Marinache, Dan Andrei, Robert Tudor, Adrian Duță

„Iubirea care ucide” – De ce Gaițele? Astăzi? Un text savuros al unei lumi de acum 90 de ani, suprapus unei povești triste … mai poate fi interesant? Ei bine da, pentru că mesajul lui profund va deveni supratema spectacolului nostru: ”iubirea care ucide”. Această pasiune se manifestă în forme sensibile dar și grotești într-o familie care devine emblematică pentru o societate scindată între candoare și ură, unde dialogul nu-și mai găsește rostul!?! Parcă seamănă cu ceva ce știm și trăim. M-aș bucura dacă efortul minunaților mei colegi va ajunge la sufletul spectatorului.” (Matei Varodi, regizor).

Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrală sau de pe site-ul www.mystage.ro.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top