Senatorul Bica: „Regularizarea pârâielor Bascov, Budeasa și Cârcinov reprezintă urgențe investiționale pentru siguranța populației”

dan-bica-foto-bun

Senatorul PNL Dănuț Bica a avut, recent, o interpelare pe tema regularizării unor pâraie din Argeș care necesită investiții urgente. Acestea trebuie îngrijite și reamenajate întrucât reprezintă pericole pentru siguranța populației din împrejurimi. Senatorul PNL de Argeș a cerut astfel lămuriri cu privire la această problemă care ține strict de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

”Lucrările de regularizare a pâraielor Bascov, Budeasa și Cârcinov reprezintă câteva dintre urgențele investiționale din domeniul hidrografic la nivelul județului Argeș, cu impact major în ceea ce privește protecția construcțiilor și terenurilor agricole și siguranța populației din zonele respective.
Pentru susținerea celor menționate anterior vă informez că, în luna iulie 2014, pe teritoriul comunei Bascov, situată în vecinătatea municipiului Pitești, ca urmare a ploilor abundente, apele au inundat circa 360 de gospodării, iar viitura a determinat deraierea unui tren de persoane. Comuna Bascov a fost afectată de inundații și în anii 2005 și 2019, iar gospodăriile cetățenilor din localitățile străbătute de aceste cursuri de apă sunt puse în pericol de fiecare dată când în zonă se înregistrează ploi torențiale. În consecință, având în vedere importanța deosebită a obiectivelor de investiții menționate anterior, vă rog ca, în completare la răspunsurile pe care le-am primit din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor la întrebările mele pe aceeași temă din anii precedenți, să-mi comunicați care este stadiul execuției lucrărilor raportat la calendarul asumat, din ce motive a fost întârziată realizarea acestora și care este termenul prevăzut pentru finalizarea proiectelor respective”
.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top