Un consilier local din Bascov se bate pe toate fronturile cu PNL și Prefectura Argeș pentru a-și recâștiga mandatul

Valentin-Nedelea-770x515-FB

Nedelea a contestat decizia de excludere din partid

Valentin Nedelea, consilier local din Bascov din partea liberalilor – dat afară din partid! Motivul excluderii din organizație ar fi reprezentat de neplata cotizațiilor lunare, spun liberalii argeșeni, însă, consilierul Valentin Nedelea susține că PNL Argeș nu i-a oferit prilejul de a se apăra și pentru a prezenta dovezi care să contracareze acuzațiille aduse.

Victorie de etapă la Tribunalul Argeș

Fostul membru al PNL Argeș a contestat decizia și la forurile interne ale partidului, ba mai mult, acesta a deschis două procese pe rolul Tribunalului Argeș împotriva Prefecturii pentru suspendarea și anularea ordinului de încetare a mandatului de consilier local.

Valentin Nedelea a câștigat în primă instanță suspendarea ordinului prefectului de încetare a mandatului de consilier local pe motiv că ordinul de încetare a mandatului a fost semnat de subprefect, nu de prefectul județului. „Admite cererea de suspendare formulată în temeiul art. 15 din Legea nr. 554/2004. Suspendă efectele Ordinului nr. 4 din 05 01 2023 până la soluţionarea pe fond în mod irevocabil a cererii. Cu recurs. Pronunţată azi, 24 02 2023, la Tribunalul Argeş, sectia civilă, complet specializat contencios administrativ şi fiscal, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, conform portaljust.ro.

Procesul dintre BPJ al PNL Argeș si consilierul Nedelea a început… cu o amânare! Astfel, vinerea trecută, pe 24 martie a.c., la Tribunalul Argeş s-a desfășurat primul termen de judecată în dosarul în care Valentin Nedelea cere anularea deciziei prin care Biroul Politic Judeţean al PNL Argeş a hotărât radierea sa din partid pentru neplata cotizaţiei lunare pe data de 5 septembrie.

Mariana Vidroiu – „rezerva” liberalilor bascoveni în CL

De precizat că, la următorul ermen de judecată, Prefectura Argeș trebuie să pună la dispoziția magistraților Tribunalului Argeș toată documentația care a stat la baza emiterii ordinului de încetare a mandatului de consilier local al lui Valentin Nedelea. De asemenea, tot săptămâna trecută, magistrații argeșeni au validat mandatul Marianei Vidroiu, pentru a prelua locul lui Valentin Nedelea în CL Bascov, dacă va fi cazul…

Pe 31 martie a.c., tot la Tribunalul Argeş, va avea loc un al treilea termen de judecată în dosarul în care Nedelea cere anularea ordinului Prefectului nr. 4 din data de 5 ianuarie 2023, prin care s-a dispus încetarea mandatului său de consilier local. 

Totodată, menționăm că Mariana Vidroiu nu va putea depune (încă) jurămâantul de consilier local până la finalizarea litigiilor pornite de consilierul Valentin Nedelea. (A.N)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top