ABAAV: AMENAJARE ÎMPOTRIVA INUNDAȚIILOR PÂRÂUL VALEA CASELOR ÎN LOCALITATEA DRAGOSLAVELE, JUDEȚUL ARGEȘ

ABAAV-NOU

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a demarat procedurile pentru realizarea obiectivului de investiții Amenajare împotriva inundațiilor pârâul Valea Caselor în localitatea Dragoslavele, județul Argeș.

Pârâul Valea Caselor este afluent de stânga al Râului Dâmbovița, pe teritoriul localității Dragoslavele în Județul Argeș. Amenajarea pârâului Valea Caselor și realizarea unor lucrări de protecție a albiei este necesară pentru punerea în siguranță, reducerea riscului la inundații a comunităților riverane și pentru diminuarea pagubelor produse de inundații în localitate.

Lucrările propuse și aprobate a se executa pentru amenajarea cursului de apă Valea Caselor în intravilanul localității Dragoslavele sunt: regularizarea albiei pe o lungime de 4 km, consolidări de mal din ziduri de piatră (cu o inălțime de 2 metri) pe lungimea de 4 865 de metri, reabilitarea zid si suzidire pe o lungime de 1290 metri, reabilitarea căderilor existente pe o lungime de 5 metri, refacerea a 3 praguri de retenție, 32 de căderi de beton.

Procedura de licitație privind atribuirea contractului de execuție a lucrărilor este în curs de derulare.

Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea are în administrare 52 de lacuri de acumulare, 12 baraje de priză, 18 noduri hidrotehnice, 4 statii de pompare, 85 km derivații, 293 km apărări și consolidări de maluri, 320 km regularizări albii, 218 km îndiguiri.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top