Inspectorii de muncă au luat la verificat mai multe unități de cazare din Argeș! Ce nereguli au fost găsite

ITM-AJOFM-Arges

În perioada 28 august – 8 septembrie 2023, s-au desfășurat verificări la unitățile de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată. Acțiunile au fost desfășurate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș, prin inspectorii săi de muncă cu atribuții de control în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Pentru că au existat indicii că în unități de mici dimensiuni, de genul pensiunilor turistice, se desfășoară în fapt activități de asistență socială cu cazare (specifice azilelor), acțiunile de control s-au desfășurat în echipe mixte, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

„Bilanțul acțiunilor de control se prezintă astfel:

  • număr controale efectuate: 51;
  • număr sancțiuni aplicate: 56, din care 24 în domeniul relațiilor de muncă, respectiv 16 amenzi în valoare totală de 163.500 lei, și 32 în domeniul securității și sănătății în muncă, respectiv 17 amenzi în valoare totală de 84.000 lei.
  • număr persoane identificate prestând activitate fără a avea încheiate în forma scrisă contracte individuale de muncă: 10”, au transmis intr-un comunicat reprezentanţii ITM Argeș.
Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top