Stories of a heart, la Filarmonica Pitești

cantareata-filarmonica1

Filarmonica Pitești deschide seria concertelor lunii septembrie printr-un concert jazz&pop.

Vineri, 8 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, Trio Jazz& Pop Pitești și solista Viorica Pintilie vă invită la „Stories of a heart”.

În program: G. Gershwin – „Our love is here to stay”, „But not for me” și „They can’t take that away from me”, F. Coots – „You go to my head”, C. Jobim – „Dindi” și „Desafinado”, M. Drake – „I love the way you’re breaking my heart”, C. Porter – „Night and day”, Weiss- Thiele – „What a wonderful world” și D. Day – „Dream a little dream”.

„Fermecătoarea solistă, care a urcat pe scenă încă de la vârsta de 15 ani, absolventă a Şcolii ¬ de Muzică în Chişinău şi a unui curs master la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, a cochetat cu mai multe genuri muzicale, dar s-a statornicit la domeniul jazz, în care se regăseşte cel mai bine. A fost aplaudată la Festivalul Studenţesc de Jazz de la Tg. Mureş (2013), în acelaşi an la Sibiu Jazz Fest, apoi în februarie 2014 a fost invitată la Radio Tg. Mureş spre a susţine un recital live în cadrul stagiunii „Seri de jazz şi muzică clasică”. În octombrie 2015 s-a produs pe scena festivalului The Gardener Jazz de la Iaşi, un an mai târziu adjudecându-şi Premiul special al Juriului la Sibiu Jazz Competition. În anii 2014 – 2015 a colaborat la proiectul „Beatles’n’jazz” împreună cu „Cantaloop Band” şi Cornel Ilie, grup cu care a experimentat o nouă colaborare în proiectul „Elton John plays jazz”. Viorica Pintilie a devenit o prezenţă familiară în cluburile si teatrele din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Tg. Mureş, chiar şi la Chişinău, precum şi în Bulgaria, Cehia, Portugalia. În „Stagiunea de jazz” de la Teatrul Act, a luat parte la concertul de muzică braziliană „Oceano”, alături de George Natsis, de Vlad Popescu şi Ciprian Pop. De asemenea, a fost invitata lui Andi Moisescu în emisiunea „Apropo TV”.

Cu glasul său deosebit de suplu, mlădios, nutrit din punct de vedere expresiv de o intensă implicare afectivă, modulat în tonuri uneori grave şi tente catifelate, artista a abordat cu egală dezinvoltură şi studioul de înregistrări, ca protagonistă a unor reuşite albume discografice, si anume: „Stories of a Heart” (2017) şi „Christmas Time Is Here” – în acest album, vocea Vioricăi Pintilie fiind acompaniată de un big band din care au făcut parte colegii ce i-au fost alături în primul album, plus un quartet de coarde şi un grup de suflători, dar si Virgil Iantu, cu care a inregistrat un duet. Discul a fost lansat în luna decembrie a anului 2017, într-un concert extraordinar susţinut la Cinema PRO din Bucureşti; dorind a face din concertele de Crăciun o tradiţie, a organizat din nou, în decembrie 2018, la Teatrul Naţional din capitală; in decembrie 2019, la Teatrul Excelsior; iar in decembrie 2022, la Sala Radio, unde a fost acompaniata de catre Big Band-ul Radio si Orchestra de camera Radio, unde a impartit scena si cu Adrian Nour”.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top