Video | Adevărul despre incidentul de la Vatra Dornei

Am asistat cu toții la o avalanșă de opinii în legătură cu incidentul de la Vatra Dornei, în urmă căruia, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din localitate, care a fost imobilizat de jandarmi, a ajuns la spital în stop cardiorespirator, iar ulterior a decedat.

Jandarmeria, prin purtătorul de cuvânt, Bogdan Cornaci, susține că intervenția jandarmilor s-a făcut „gradual și etapizat”.

Ce înțeleg jandarmii prin „gradual și etapizat”? Gradual înseamnă că atunci când un individ este deja culcat la pământ și nu mai reprezintă un pericol iminent pentru angajații Jandarmeriei, să i se pulverizeze substanțe lacrimogene, direct în față, deși în „Ghidul de Intervenție Profesională” al Ministerului de Interne, se stipulează că substanțele iritant-lacrimogene nu se pulverizează direct în fața adversarului?

Etapizarea se referă la faptul că dacă după aproape zece minute, trei jandarmi nu reușesc să-l încătușeze pe un suspect, după ce acesta este aproape sugrumat, se pot folosi orice mijloace pentru anihilarea individului?

Am văzut multe comentarii ale unora care afirmă că respectivul era pedofil sau suspect de pedofilie, și, ca atare, își merită soarta. Serios? Executăm presupuși infractori în stradă? Păi hai să desființăm tribunalele, să punem un ștreang în piața centrală, eventual și un rug, și o rezolvăm în stil medieval. Ce atâtea procese, judecători, avocați, prourori, legi, când noi – ca gloată, știm cine trebuie exterminat și cine nu?

Dacă respectivul incident nu ar fi fost filmat și ulterior mediatizat, cu siguranță nu s-ar fi întâmplat nimic. Chiar și așa, deși non-profesionismul jandarmilor este evident, sunt șanse ca în urma anchetei declanșată de Parchetul Militar, să se concluzioneze că jandarmii au acționat legal.

Pentru că trăim în România, țara în care totul este posibil…

Comentează prin Facebook:

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!